Zobacz nas

• Strony www dla przedszkoli Nasze strony to gotowe rozwiązanie. Dostajesz od nas wszystko co potrzebujesz do prowadzenia strony www przedszkola.

SPRAWOZDANIE Z REALIZACJI PROJEKTU - PRZEDSZKOLE PUBLICZNE NR 40 W RZESZOWIE

Wpis dodał(a) LIDIA HUMAJ
ponad 5 lat temu, wyświetleń 736

,,Wesołki’’ to grupa dzieci 6 letnich. Pod kierunkiem nauczycielek Lidii Humaj  i Elżbiety Matraszek oraz  nauczycielek grup przedszkolnych: „Motylki”- Joanna Bar, Anna Cygan, pomocy rodziców, przy współpracy animatora kultury z domu kultury KRAK - Natalii Frankiewicz–Pilch w Rzeszowie zrealizowała 17 zadań.

Zadanie 1.

W dniu 9.11.2018  roku o godzinie 11.11 dzieci z Przedszkola Publicznego nr 40 w Rzeszowie wspólnie z nauczycielkami zaśpiewały  4 zwrotki Hymnu Państwowego.

Zadanie 2.

21.11.2018 roku przeprowadzono zajęcia otwarte  o tematyce    patriotycznej   pt.  ”Symbole Narodowe’’. Dzieci przedstawiły rodzicom część artystyczną przygotowaną  z okazji  Narodowego Święta Niepodległości.

Zadanie 3.

,,Wesołki‘’z okazji 11 listopada  przygotowały   uroczystość –apel wg własnego scenariusza. Również dzieci z grup: „Słoneczka”, „Biedronki” i „Motylki” zaśpiewały piosenkę i zaprezentowały piękny taniec .

Zadanie nr4.

Dzieci z grupy ,,Wesołki’’ nauczyły się piosenki „Rodzinny kraj”. Zaprezentowały ją na: uroczystym apelu w dniu 9.11.2018 roku , podczas zajęć otwartych z rodzicami dnia 21.11.2018 roku, oraz na przeglądzie pieśni patriotycznej w Przedszkolu Publicznym nr 17 w Rzeszowie dnia 7.11.2018 roku.

Zadanie nr5.

,,Wesołki’’ dnia 17.10.2018 nauczyły się  ludowego tańca „Lasowiak”. Do realizacji tego zadania  zaangażowano rodzica, który oprócz nauki tego pięknego tańca zaprezentował  i omówił  ludowy strój rzeszowski.

Zadanie  nr 6.

Dzieci nauczyły się kilka wierszy o tematyce patriotycznej między innymi Trzy symbole”

Zadanie nr 7.

Przy współudziale rodziców, w grupie „Wesołki” zorganizowany został kącik patriotyczny „Piękna nasza Polska cała’’.

Zadanie nr 8.

,,Wesołki’’ wykonały pracę  plastyczną - Fotobudkę  na temat:,, Strój ludowy naszego regionu”.

Zadanie nr. 9.

,,Wesołki’’ również nauczyły się kilku zabaw ludowych. Jedna z nich     pt.„Ciuciubabka” została  wprowadzona  przez rodzica dziecka z grupy .

Zadanie  nr 12.

We wrześniu ,,Wesołki’’ wysłały  kartkę do pani Ludmiły Fabiszewskiej.

Zadanie nr 13.

Dzieci z grupy ,,Wesołki’’ pięknie napisały i ozdobiły pocztówki  w ramach akcji „Napisz kartkę bohaterom”.

Zadanie nr 14.

Nauczycielki z grupy „Wesołki” zorganizowały konkurs plastyczny dla dzieci i rodziców pt. ”Moja mała Ojczyzna”. Uczestnicy otrzymali nagrody i dyplomy.

Zadanie nr 15 .

17.10.2018 roku w grupie ,,Wesołki’’ został zorganizowany ,,Pokaz Mody Patriotycznej’’. Również w tym dniu,  na Pokazie Mody Patriotycznej gościliśmy mamę dziecka, która prezentowała nam stój rzeszowski.

Zadnie nr 16.

,,Wesołki’’ wraz z  nauczycielką i panią dyrektor Reginą  Pasierb  zasadziły w ogrodzie przedszkolnym ,,Drzewko Pamięci”.

Zadanie nr18.

Dzieci z dwóch grup przedszkolnych „Wesołki” i „Motylki”  odbyły wycieczkę   do Rzeszowa aby poznać  zabytki miasta. Ogromnym zainteresowaniem cieszyło się  wśród dzieci Muzeum Podziemne w Rzeszowie.

Zadanie nr 19.

14.11.2018 roku w przedszkolu odbył się Turniej Wiedzy Patriotycznej  pt.,,Kocham Cię Polsko” w którym wzięły udział dzieci z dwóch grup przedszkolnych „Wesołki i Motylki”  oraz  dzieci z Przedszkola Publicznego nr 17 w Rzeszowie.

Zadnie nr 20.

11. 11.2018 roku odbyły się Zawody Sportowe ,,Biało-czerwoni”.

W imprezie tej  wzięły udział „Motylki” i „Wesołki” oraz dzieci z zaprzyjaźnionego Przedszkola  Publicznego nr 17 w Rzeszowie.

Bardzo dziękujemy  za tak wspaniały projekt .

Serdecznie pozdrawiamy .

Nauczyciele i dzieci z Przedszkola Publicznego nr 40 w Rzeszowie

od LIDIA HUMAJ

do LIDIA HUMAJ

Scenariusze zajęć

Szukasz scenariuszy zajęć na różne okazje? Sprawdź naszą bazę gotowych scenariuszy.

bliżej MAX nowość

Nieograniczony dostęp do scenariuszy, filmów oraz piosenek. Bliżej MAX łączy wszystkie nasze usługi w jeden wygodny i tani abonament! Subskrybując bliżej MAX, otrzymujesz także 10 pobrań, które możesz użyć do dowolnych pomocy dydaktycznych ze strony www.blizejprzedszkola.pl