Akademia Edukacji posiada AKREDYTACJĘ Małopolskiego Kuratora Oświaty

Społeczność

Miejsce na to, by zainspirować. Siebie i innych. Wieści z życia przedszkoli, konkursy, odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

„Według przepisu Babci” – pałucka potrawa regionalna


Film dodał(a) Jolka Storzyńska miesiąc temu, wyświetleń 70


Wpis został sprawdzony przez moderatora

Promyczki z daltońskiego Samorządowego Przedszkola nr 2 w Szubinie biorą udział w II edycji Międzynarodowego Projektu "Piękna nasza Polska cała" - tym razem przygotowały razem z mamą Emilki, Weroniki,  Macieja I Wiktora potrawy regionalne według przepisu babci. Wszystkie dzieci relaizowały tego dnia trzy podstawowe filary planu daltońskiego: odpowiedzialność wykonywanego zadania; współpraca w zespole; samodzielność w podejmowaniu zaplanowanych dań: pierogów, pasztecików, gziczku, chruścików i placka ze śliwkami. Cztero-pięciolatki z wielkim zaangażowaniem i radością podejmowały pracę poszczególnych czynności zadaniowych śpiewając przy tym ludowe piosenki. Na koniec wspaniała uczta dokładnie przygotowana przez Promyczki. Wśród refleksyjnych wypowiedzi padały słowa zadowolenia, spełnienia z tytułu przygotowania smakowitości.

Jolanta Storzyńska 

 

Komentarze
Wyślij wiadomość do Jolka Storzyńska